Απόφαση ΔΕΣ για το περιοδικό "Σχεδία"
cyberlaw — Sat, 24/04/2021 - 15:35
Διοικητική Επιτροπή Σημάτων
(ΤΜΗΜΑ Γ’)
104/2019
Η Γ’ Διοικητική Επιτροπή Σημάτων (Δ.Ε.Σ.) του ν.4072/2012 (Α’ 86), όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4155/2013 (Α’ 120), που αποτελείται από τους …… συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση στο κατάστημα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (πλατεία Κάνιγγος, αίθουσα 125) σήμερα την 17 Οκτώβρη 2018, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 15:00 μ.μ., με γραμματέα την ……και εξέτασε τη με αριθμό κατάθεσης ……../27-7-2018 αίτηση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης Σχεδία», με έδρα στη ……….., που εκπροσωπείται νόμιμα, περι διαγραφής, του με αριθμό κατάθεσης 216771/12-4-2012 εθνικού λεκτικού σήματος «σχεδία» με απεικόνιση, το οποίο έχει καταχωριστεί για προϊόντα της κλάσης 16,35,38 και 41 της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Διογένης ΜΚΟ», με έδρα την Αθήνα, που εκπροσωπείται νόμιμα.
Κατά την εκφώνηση της υπόθεσης, παραστάθηκε η πληρεξούσια δικηγόρος της αιτούσας εταιρείας Κ.Π.Α. (βλ. το από 27-7-2018 πληρεξούσιο της εταιρείας υπογραμμένο από τη διαχειρίστρια και νόμιμη εκπρόσωπο της εταιρείας) και η πληρεξούσια δικηγόρος της καθής η αίτηση διαγραφής εταιρείας, Σπυροπούλου Ελένη (βλ. την από 31-10-2018 εξουσιοδότηση του διαχειριστή και νόμιμου εκπροσώπου της καθής η αίτηση διαγραφής εταιρείας).
Στη συνέχεια η Επιτροπή αφού άκουσε τους πληρεξούσιους δικηγόρους, την εισηγήτρια ……. Και έλαβε υπόψη όλα τα σχετικά στοιχεία.
ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ
Επειδή νόμιμα ασκήθηκε η κρινόμενη αίτηση διαγραφής, για την οποία καταβλήθηκαν τα σύμφωνα με το νόμο τέλη και παράβολα, όπως φαίνεται από τα υπ’ αριθμ. …… και …… ηλεκτρονικά παράβολα του Δημοσίου, αξίας 110 ευρώ και γι’ αυτό είναι τυπικά δεκτή.
Επειδή, το άρθρο 23 παρ. 1 του Ν. 4155/2013 (Α’ 120) ορίζει ότι: «1. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 145 του Ν. 4072/2012 προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως «Η Διοικητική Επιτροπή Σημάτων είναι αρμόδια για την αποδοχή ή απόρριψη της ανακοπής, της προσφυγής κατά το άρθρο 144 του παρόντος νόμου, της αίτησης διαγραφής λόγω έκπτωσης ή ακυρότητας, της παρέμβασης, καθώς και για κάθε διαφορά που ανακύπτει μεταξύ της Υπηρεσίας Σημάτων και των καταθετών ή δικαιούχων σήματος κατά την εφαρμογή του παρόντος νόμου».
Επειδή, το άρθρο 160 παρ. 1 του Ν. 4072/2012 (Α’ 86) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 28 του Ν. 4155/2013 ορίζει ότι: «1. Ο δικαιούχος εκπίπτει του δικαιώματός του ολικά ή μερικά: α. εάν, μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ετών από την καταχώριση του σήματος, ο δικαιούχος δεν κάνει ουσιαστική χρήση αυτού για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες για τις οποίες έχει καταχωρισθεί ή αν διακόψει τη χρήση του σήματος για πέντε συνεχή έτη. 2. Αν ο λόγος έκπτωσης αφορά μέρος μόνον των προϊόντων ή υπηρεσιών για τα οποία έχει καταχωρισθεί, ο δικαιούχος κηρύσσεται έκπτωτος των δικαιωμάτων του μόνο για τα συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες».
Επειδή, το άρθρο 161 παρ. 1&3 του ν. 4072/2012 (Α’ 86) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 29 του Ν. 4155/2013 ορίζει ότι: «1. Το σήμα κηρύσσεται άκυρο και διαγράφεται εάν καταχωρίσθηκε κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 123 και 124. 3. Το σήμα δεν κηρύσσεται άκυρο εάν ο λόγος απαραδέκτου που προβλέπεται στο άρθρο 123 παράγραφος 1 περιπτώσεις β΄, γ΄ και δ΄ δεν υφίσταται κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης διαγραφής λόγω του ότι το σήμα απέκτησε διακριτικό χαρακτήρα λόγω της χρήσης του».
Επειδή, το άρθρο 162 παρ. 1 του ν. 4072/12 (Α’ 86) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 30 του Ν. 4155/2013 ορίζει ότι: «Η αίτηση για διαγραφή λόγω έκπτωσης ή λόγω ακυρότητας υποβάλλεται με έγγραφο που κατατίθεται στην Υπηρεσία Σημάτων από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον και εξετάζεται από τη Διοικητική Επιτροπή Σημάτων».
Επειδή στο άρθρο 123 παρ. 3β του ν. 4072/2012 ορίζεται ότι: «1. Δεν καταχωρίζονται ως σήματα σημεία τα οποία:….. 3β. τα σημεία τα οποία η κατάθεση αντίκειται στην καλή πίστη ή έγινε κακόπιστα…»
Επειδή στο άρθρο 124 παρ. 1β, γ, 2α και 3α του ν. 4072/2012 ορίζεται ότι: «1. Σημείο δεν γίνεται δεκτό για καταχώριση: β. εάν λόγω της ταυτότητας με το προγενέστερο σήμα και της ομοιότητας των προϊόντων ή υπηρεσιών ή της ομοιότητας με το προγενέστερο σήμα και της ταυτότητας των προϊόντων ή υπηρεσιών ή της ομοιότητας με το προγενέστερο σήμα και της ομοιότητας των προϊόντων ή υπηρεσιών, υπάρχει κίνδυνος σύγχυσης του κοινού, ο οποίος περιλαμβάνει και τον κίνδυνο συσχέτισής του με το προγενέστερο σήμα, γ. εάν ταυτίζεται ή ομοιάζει με προγενέστερο σήμα που έχει αποκτήσει φήμη και η χρησιμοποίηση του μεταγενέστερου σήματος θα προσπόριζε σε αυτό, χωρίς εύλογη αιτία, αθέμιτο όφελος από το διακριτικό χαρακτήρα ή τη φήμη του προγενέστερου σήματος ή θα έβλαπτε το διακριτικό χαρακτήρα ή τη φήμη αυτού, ανεξάρτητα αν το μεταγενέστερο σήμα προορίζεται να διακρίνει προϊόντα ή υπηρεσίες που ομοιάζουν με τα προϊόντα ή υπηρεσίες του προγενέστερου σήματος. 3. Σημείο δεν γίνεται δεκτό για καταχώριση: α. εάν προσκρούει σε δικαίωμα μη καταχωρισμένου σήματος ή άλλου διακριτικού σημείου ή γνωρίσματος που χρησιμοποιείται στις συναλλαγές, το οποίο παρέχει στο δικαιούχο το δικαίωμα να απαγορεύει τη χρήση μεταγενέστερου σήματος, με την προϋπόθεση ότι τα δικαιώματα αυτά έχουν αποκτηθεί πριν από την ημερομηνία κατάθεσης του εν λόγω σημείου, αφού ληφθούν υπόψη τα τυχόν προβαλλόμενα δικαιώματα προτεραιότητας».
Επειδή, όπως γίνεται θεωρητικά και νομολογιακά δεκτό, δεν επιτρέπεται η αποδοχή σήματος, εφόσον αποδεικνύεται ότι αυτό αποτελεί παραποίηση ή απομίμηση νομίμως προδηλωθέντος και τελούντος ακόμη σε νόμιμη προστασία σήματος, το οποίο χρησιμεύει προς διάκριση του αυτού ή παρόμοιου προϊόντος. Και παραποίηση μεν, αποτελεί η καθ’ όλα ή κατά κύρια αυτού μέρη αντιγραφή ή αναπαράσταση άλλου σήματος, ώστε να δημιουργείται η εντύπωση της ταυτότητας μεταξύ των σημάτων, είτε πλήρους είτε κατά τα ουσιώδη και χαρακτηριστικά αυτών μέρη, απομίμηση δε, αποτελεί η ιδιαίτερη σε σχέση προς άλλο σήμα παράσταση ή εμφάνιση του σήματος, η οποία ως εκ της όλης οπτικής, εννοιολογικής και ηχητικής εντύπωσης την οποία προκαλεί και, ανεξάρτητα προς τις επιμέρους ομοιότητες ή διαφορές μεταξύ των δύο σημάτων, είναι δυνατόν να προκαλέσει στο μέσο καταναλωτή σύγχυση ως προς την προέλευση του προϊόντος από συγκεκριμένη επιχείρηση. Εξάλλου, το ομοειδές των προϊόντων στα οποία αναφέρεται κάθε σήμα, κρίνεται από την υλική σύνθεση αυτών, από το σκοπό της χρησιμοποιήσεώς τους προς κάλυψη του αυτού είδους αναγκών, από τον τρόπο διάθεσης αυτών στην αγορά και από τις λοιπές συντρέχουσες τεχνικές και οικονομικές συνθήκες, αλλά και από το αν απευθύνονται στον αυτό κύκλο καταναλωτών (ΣτΕ 112/1991, 1566/1990, 2264/1990, 461/1990 κλπ.).
Επειδή σύμφωνα με τη νομολογία των Δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εκτίμηση της ομοιότητας μεταξύ των δύο σημείων πρέπει να στηρίζεται στη συνολική εντύπωση που προκαλούν τα σημεία, λαμβανομένων υπόψη, μεταξύ άλλων, των διακριτικών και κυρίαρχων στοιχείων τους (βλ. σχ. αποφάσεις C-251/95 SABEL σκέψη 23 και C- 342/97 Lloyd Schuhfabrik Meyer σκέψη 25). Για την αξιολόγηση της συνολικής εντύπωσης που προκαλούν τα σήματα εξετάζεται η οπτική, ηχητική και εννοιολογική ομοιότητα αυτών.
Στην προκειμένη περίπτωση, από όλα τα έγγραφα και στοιχεία του φακέλου, από ολόκληρη τη διαδικασία και τα προσκομισθέντα στοιχεία αποδείχθηκαν κατά την ομόφωνη γνώμη των μελών της παρούσας επιτροπής τα ακόλουθα:
Η αιτούσα είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που λειτουργεί από το 1987, όπως ισχυρίζεται με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, όπως μετανάστες, πρόσφυγες, ρομά, μακροχρόνια άνεργες γυναίκες και παιδιών με την υποστήριξη τους μέσω προγραμμάτων κοινωνικής παρέμβασης, διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων με προώθηση των δράσεων της μέσα από την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο και από έντυπο υλικό.
Η καθής είναι επίσης μια αστική κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία συστήθηκε το 2010, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στους άστεγους και τον κοινωνικό αποκλεισμό λόγω της φτώχειας. Η κύρια δράση της γίνεται μέσω της έκδοσης του περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ».
Η αιτούσα τη διαγραφή εταιρεία επιδιώκει τη διαγραφή του με αριθμό 216771/12-4-2012 εθνικού σήματος «σχεδία» με απεικόνιση, της καθής η αίτηση διαγραφής εταιρείας.
Η αιτούσα ισχυρίζεται ότι το προσβαλλόμενο σήμα έχει καταστεί άκυρο, λόγω αχρησίας από το δικαιούχο για προϊόντα της κλάσης 16, ότι προσκρούει σε προγενέστερο συγγενές διακριτικό γνώρισμα που χρησιμοποιείται στις συναλλαγές, δηλ. την ονομασία «σχεδία», ότι προκαλεί σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό και ότι αντίκειται στην καλή πίστη. Επίσης ισχυρίζεται ότι η καθής εκμεταλλεύεται τη φήμη της δραστηριότητας της ως εταιρεία.
Το σήμα της καθής 216771/12-4-2012 αποτελείται από την υπογραμμισμένη λέξη «σχεδία», με μικρά ελληνικά γράμματα μαύρης γραμματοσειράς και από κάτω υπάρχει ο σχηματισμός κυμάτων.
….. (απεικόνιση)………
Καταχωρημένο για τα προϊόντα των κλάσεων:
16: ΒΙΒΛΙΑ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΤΥΠΑ
35: Διαχείριση εμπορικών υποθέσεων και διοίκηση εμπορικών επιχειρήσεων
38: ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
41: ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΝ.
Το υπό διαγραφή σήμα άνηκε στον Α.Κ., ο οποίος το κατέθεσε στην Υπηρεσία Σημάτων με την από 12-4-2012 αίτηση του και στις 11-2-2013 το παραχώρησε στην καθής με ιδιωτικό συμφωνητικό μη αποκλειστικής άδειας χρήσης για πέντε έτη (σχετ.3). Έκτοτε η καθής άρχισε να το χρησιμοποιεί ανελλιπώς, παραλλάσσοντας το, αλλά διατηρώντας το λεκτικό μέρος του εν λόγω σήματος, «σχεδία» το οποίο αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό και δεσπόζον στοιχείο που του προσδίδει κατά κύριο λόγο διακρτική δύναμη, εκδίδοντας το περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ με την κάτωθι μορφή:
…………..(απεικόνιση)…..
Με την αριθμ Πρωτ. ….. αίτηση του αρχικού δικαιούχου Α.Κ. η οποία έγινε δεκτή και καταχωρίστηκε από την Υπηρεσία στο οικείο Βιβλίο Σημάτων, στη μερίδα του επίδικου σήματος, επήλθε μεταβίβαση του υπό διαγραφή σήματος στην Διογένης ΜΚΟ.
Το σήμα της αιτούσας τη διαγραφή υπ’ αριθμ. 235430/2015 «Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης Σχεδία» με απεικόνιση:
………….(απεικόνιση)…….
Καταχωρημένο για τις κλάσεις:
41: Οργάνωση και διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων; Οργάνωση και διεξαγωγή συνεδρίων; Οργάνωση και διεξαγωγή συναυλιών; Θεατρικές παραστάσεις; Παραγωγή θεαμάτων ; Παραγωγή ταινιών εκτός από διαφημιστικές ταινίες; Υπηρεσίες κατασκηνώσεων διακοπών; Παροχή κατάρτισης; Συγγραφή κειμένων εκτός διαφημιστικών κειμένων; Σχολές (εκπαιδευτικά ιδρύματα)
42: Επιστημονική έρευνα
43: Κέντρα φύλαξης παιδιών
Αποτελείται από τη λέξη «Σχεδία» πάνω πάνω, με μαύρη ελληνική γραμματοσειρά και πάνω από το «ι» έχει ως σημείο στίξης την εικόνα μιας σχεδίας. Από κάτω υπάρχουν τραβηγμένες γραμμές πράσινου και μπλε χρώματος που καταλήγουν στις λέξεις «Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης» οι οποίες είναι γραμμένες με μικρότερα γράμματα.
Το σήμα της αιτούσας και το επίδικο σήμα της καθής έχουν κοινό το λεκτικό στοιχείο «ΣΧΕΔΙΑ», το οποίο είναι το κυρίαρχο λεκτικό στοιχείο. Η συνολική εικόνα των σημάτων διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό ηχητικά, οπτικά και εννοιολογικά ως προς τα υπόλοιπα στοιχεία (απεικονιστικά και λεκτικά) που συναποτελούν τα σήματα. Πρόκειται περί συνθέτων σημάτων, στα οποία το εικαστικό στοιχείο εκάστου έχει σαφώς εντονότερο διακριτικό χαρακτήρα σε σχέση με το λεκτικό στοιχείο.
Οι υπηρεσίες των σημάτων στην κλάση 41 δεν ταυτίζονται, διότι η καθής η διαγραφή εταιρεία προβαίνει σε έκδοση περιοδικού ή άλλων βιβλίων και εντύπων, ενώ η αιτούσα τη διαγραφή εταιρεία έχει καταχωρήσει το σήμα της στην κλάση 41 για «συγγραφή κειμένων εκτός διαφημιστικών κειμένων», που συνίσταται κυρίως σε έκδοση εκπαιδευτικού υλικού και όχι βιβλίων και δεν αποτελεί εμπορική δραστηριότητα εφόσον δεν απευθύνεται στο μέσο καταναλωτή και δεν στοχεύει στην εξασφάλιση κέρδους.
Επειδή υφίσταται ουσιαστική χρήση του σήματος «σχεδία» της καθής, έστω και αν αυτό χρησιμοποιείται με μικρές παραλλαγές. Σύμφωνα με το άρθρο 125 παρ. 2 του Ν. 4072/2012 «ως χρήση του σήματος θεωρείται επίσης: α. η χρήση του σήματος που γίνεται υπό μορφή που διαφέρει από τα στοιχεία του τα οποία όμως δεν μεταβάλλουν το διακριτικό χαρακτήρα αυτού». Δηλαδή θεωρείται χρήση του σήματος, υπό τον πρόσθετο όρο ότι οι σχετικοί συναλλακτικοί κύκλοι αντιλαμβάνονται το αρχικό και το παραλλαγμένο σήμα ως ένα και το αυτό. Συνεπώς, μικρές, ανεπαίσθητες διαφοροποιήσεις και παραλλαγές δεν αναιρούν την ύπαρξη χρήσης του σήματος, σε κάθε δε περίπτωση κρίνεται adhoc.
Eπειδή η χρήση του σήματος, η οποία χρειάζεται να πραγματοποιείται για να θεωρηθεί «χρήση» πρέπει να γίνεται είτε από το δικαιούχο του σήματος είτε από άλλον, τρίτον, στον οποίο έχει παραχωρηθεί άδεια χρήσης (σχετικά Μαρίνο Μ., Η «ένσταση αχρησίας» στο δίκαιο των σημάτων – Συμβολή στην συστηματική ερμηνεία των άρθρων 143 και 162 παρ. 5 Ν. 4072/2012 περί σημάτων, ο.π.. σελ 97-105). Στην προκειμένη περίπτωση έχει παραχωρηθεί άδεια από τον δικαιούχο στην ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΚΟ από το 2013, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υπάρχει αχρησία του σήματος.
Επειδή, όπως αποδείχθηκε, το υπό διαγραφή σήμα χρησιμοποιείται συνεχώς από το 2013, με βάση τα στοιχεία του φακέλου που προσκόμισε η καθής (Cd με τηλεοπτικές εκπομπές με αφιέρωμα στο περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ και τη δράση της από το 2013 έως σήμερα, έρευνα αναγνωστικού κοινού 2016, κανάλι στο youtube με βίντεο αναρτημένα από το 2013 με αφιερώματα στο περιοδικό).
Επειδή, η αιτούσα τη διαγραφή επικαλείται προγενέστερο συγγενές διακριτικό γνώρισμα του ουσιαστικού συστήματος κατά άρθρο 124 παρ. 3 περ. α, ισχυριζόμενη ότι από το 1987 έχει καθιερωθεί γνωστή στις συναλλαγές και το κοινό με το όνομα «Σχεδία» και από το 2005 είναι κύριος και λειτουργεί την ιστοσελίδα www. Schedia.gr, επομένως η χρησιμοποίηση του ονόματος σχεδία από την καθής συνιστά λόγο απαραδέκτου, διότι έχει καταστεί σήμα φήμης. Εντούτοις όμως η συνδρομή των προϋποθέσεων φήμης της αιτούσας τη διαγραφή, δεν προέκυψε από τα προσκομισθέντα στοιχεία των φακέλων.
Επειδή ο κανονισμός διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr της ΕΕΤΤ προβλέπει στο άρθρο 4 παρ. 9 και 10 απόφασης ΕΕΤΤ 351/76: «Ο φορέας δικαιώματος επί ονόματος χώρου με κατάληξη .gr δεν αποκτά από την Εκχώρηση του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr σύμφωνα με την παρούσα και δικαίωμα διακριτικού γνωρίσματος επί της επιχείρησης, προϊόντων ή υπηρεσιών που προσφέρει, αποκτωμένων αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις που αφορούν την απόκτησή τους. 10. Δικαιώματα επί διακριτικών γνωρισμάτων επιχειρήσεων (φυσικών ή νομικών προσώπων) προϊόντων ή υπηρεσιών ή δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας δεν περιορίζονται σε τίποτα από τις διατάξεις του παρόντος».
Επειδή η αιτούσα την διαγραφή δεν προσκόμισε στοιχεία ότι έχει αποκτήσει προγενέστερο δικαίωμα επί της λέξης «σχεδία» η οποία να χρησιμοποιείται ή να έχει επικρατήσει στις συναλλαγές, ούτε κάποιο αποδεικτικό που να αποδεικνύει κυριότητα επί του domain name και ουσιαστική χρήση και επικράτηση στις συναλλαγές και επιπρόσθετα επί 5 συναπτά έτη τουλάχιστον, γνώριζε την ύπαρξη του περιοδικού ΣΧΕΔΙΑ χωρίς να προβάλλει αντιρρήσεις επί της λειτουργίας του, όποτε κατά το άρθρο 127 του Ν. 4072/2012 παρ. 1 απώλεσε το δικαίωμα του λόγω ανοχής.
Eπειδή το υπ’ αριθμ. 216771/12-4-2012 Σήμα της καθής είναι προγενέστερα κατατεθειμένο στην Υπηρεσία Σημάτων από το υπ’ αριθμ. 235430/2015 σήμα της αιτούσης τη διαγραφή εταιρείας.
Επειδή η δραστηριότητα των δύο εταιρειών κυμαίνεται σε τελείως διαφορετικά πεδία, γεγονός που γίνεται αντιληπτό από το κοινό και δεν μπορεί να δημιουργηθεί κίνδυνος σύγχυσης ή συσχέτισης μεταξύ των δύο εταιρειών.
Επειδή η συνδρομή των προϋποθέσεων της κακής πίστης της καθής δεν προέκυψαν από τα προσκομισθέντα στοιχεία των φακέλων.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Απορρίπτεται η με αριθμό κατάθεσης ……/27-7-2018 αίτηση διαγραφής.
Διατάσσεται η κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.
Κρίθηκε και αποφασίστηκε την 19/02/2019.
Δημοσιεύθηκε σε δημόσια συνεδρίαση 01/10/2019
Η Πρόεδρος Η Γραμματέας
Ο Γραμματέας
- Login to post comments
